מנסים להירגע: איך כדאי לטפל בחרדות?

You are currently viewing מנסים להירגע: איך כדאי לטפל בחרדות?

מבין בעיות הנפש, הבעיה הנפוצה והשכיחה ביותר היא חרדה.  למעשה, בשנים האחרונות ובייחוד על רקע מגפת הקורונה אנו עדים לזינוק במספר המבוגרים כמו גם בני נוער ואפילו ילדים שפונים לטיפול בחרדה המלווה באי שקט וכן מחשבות טורדניות שמשפיעות באופן משמעותי על איכות החיים. אם פעם הדיבור אודות חרדה היה בגדר טאבו, כיום ניתן לראות שינוי מגמה עם יותר ויותר ישראלים שמחליטים להיחשף ולספר בגילוי לב אודות החרדה מהם הם סובלים. אם גם אתם סובלים מחרדה ומתקשים להירגע, להלן מספר טכניקות שיכולות לסייע לכם:

טיפול תרופתי

כאשר חרדה הופכת לאיום קיומי עד לכדי השבתה מוחלטת משגרת החיים, אפשר ואף רצוי לפנות לרופא לטובת קבלת כדורים נוגדי חרדה. טיפול תרופתי לחרדה יכול להוביל להקלה מיידית אך גם לסייע לטובת התמודדות מהחרדה שנוצרת בעקבות חרדת הציפייה ממצד שעשוי לעורר את החרדה. מדובר במוצא אחרון שאותו צריך לקחת רק לאחר פגישה עם פסיכולוג ובהתייעצות מלאה בהתאם למצב הרפואי והרגשי, כאשר צריך לקחת בחשבון כי נטילה של תרופות נוגדות חרדה מלוות לא פעם בתופעות לוואי לצד תסמיני גמילה בעת סיום הטיפול התרופתי, בהתאם להחלטת הרופא המטפל והתחושה האישית שלכם.

פעילות ספורטיבית

כולנו ידועים כי לפעילות ספורטיבית יש השפעה על הגוף, אבל לא פחות מכך – גם על הנפש. למעשה, אם אתם סובלים מחרדה, מומלץ להתאמן מאחר ופעילות ספורטיבית מאפשרת להגביר את קצב ההפרשה של הורמונים שונים מהמוח שאחראים בין היתר על מדדי האושר. על כן, מדובר באמצעי טבעי ואפקטיבי מאוד לטובת התמודדות ויצירה של אורח חיים בריא ומאוזן, בגוף ולא פחות חשוב מכך – בנפש.

 

 

מוזיקה

המשפט "מוזיקה מרפא את הנפש" אומנם הפך למשפט שחוק, אך הוא בהחלט נכון בכל הקשור להתמודדות עם חרדה. מוזיקה מאפשרת לגלוש למחוזות אחרים ואף להשקיט את המחשבות שיוצרות את החרדה או איום מפני אירוע שעתיד להוביל להתקף חרדה. מוזיקה היא בעלת השפעה ישירה על המוח, ולכן זה הזמן לקחת אוזניות, לצאת לאוויר הפתוח כמו למשל בים או ביער ולהתנתק למשך זמן קצר מהטרדות והחרדות שמשפיעות על איכות החיים.

מדיטציה

האזנה למדיטציה למשך מספר דקות מהווה דרך מצוינת להשקיט את המחשבות הטורדניות ואת החרדה. גם אם אין לכם ניסיון קודם, תוכלו בפרק זמן קצר מאוד להרגיש בשינוי ממשי בתחושה ובהרגשה, כל זאת באמצעות התמקדות וכן סריקת גוף המתבצעת במסגרת של מדיטציה. בפלטפורמות כמו יוטיוב ניתן להאזין למדיטציות קצרות וארוכות במגוון נושאים כולל הפחתת חרדה.

שיחות עם חברים

החברים שלכם מהווים גורם שיכול לא רק לסייע לכם להתמודד עם החרדה אלא גם לפרוק את אשר על ליבכם. שיחה עם אדם קרוב בדמות בן או בת הזוג, חבר קרוב מהילדות או אפילו עמית אליו אתם מרגישים קרובים בעבודה יכול לחולל הבדל עצום גם בתחושה וגם ביכולת להתחזק נפשית.

לסיכום

אם אתם סובלים מחרדה, חשוב לזכור כי קודם כל אתם לא לבד. מדובר בתופעה שכיחה שפוגעת מאוד באיכות החיים וביכולת להוביל לתהליכים של קידום אישי והתפתחות, ועל כן ככל שמטפלים בזמן, כך היכולת לשלוט על המחשבות ובהתאם לכך להפחית את החרדה עולים. בעת הצורך, מומלץ מאוד לפנות לקבלת טיפול רגשי ממוקד כמו למשל טיפול CBT  וכן ליישם את ההמלצות אותם הצגנו לכם כאן, כל זאת מתוך הבנה כי חרדה היא אינה גזרת גורל אלא בעיה נפשית ברת פתרון.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.