פציעה במהלך הטיול: איך יודעים שמדובר ברשלנות רפואית?

טיול לרוב נתפס כאירוע מהנה, מלמד וחוויתי. עם זאת, גם בטיול ניתן להיחבל. זו יכולה להיות מעידה בשל אבן רופפת, מעקה שאינו חובר כראוי, איבוד שיווי משקל, הליכה על צוק מסוכן, היתקלות לא נעימה עם חיה, החלקה על משטח רטוב וכדומה. מכאן שחשוב לצאת ולטייל בארצנו היפה, אך אם אירעה תאונה, יש לדעת מהו נוהל הפינוי והסיוע המצופה. כמו כן, אם בשל הטיפול הנזק הוחרף, ייתכן שמגיעים לכם פיצויים, במיוחד אם מדובר ברשלנות רפואית.

ההגדרה שמאחורי רשלנות רפואית

על מנת לשקול מקרה של רשלנות רפואית, ראשית יש להבין מהי ההגדרה. ובכן רשלנות רפואית מיוחסת לסטייה מרמת הזהירות שמצופה מהגורם הרפואי, וכאשר אותה סטייה מובילה לנזק משמעותי, בהחלט ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. מכאן שאין שום קשר לכוונת זדון, אלא הרבה פעמים מאחורי הפגיעה מסתתרת שחיקה של הצוות הרפואי, חוסר תשומת לב ואף זחיחות מקצועית. מכאן שאם מתעורר חשד שהתרחשה רשלנות, בהחלט שווה לפנות לאיש מקצוע שמתמחה בתחום הזה, לעו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית.

טרם תובעים מקבלים החלטה מושכלת

כידוע יציאה למערכה משפטית אינה זולה, ועל כן טוב לדעת שבמקרה זה אין מדובר בהימור. עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית מרוויח אחוז ידוע מראש מסך הפיצויים, משמע אם הוא לא מנצח, הוא אינו מקבל תמורה. עובדה זו משחקת לטובת התובע באופן כפול. גם מבטיחים שעורך הדין יעשה ככול הניתן על מנת להשיג את סכום הפיצוי המרבי, וגם מתאפשר לדעת שעורך הדין לא ידחוף לצאת למשפט, אלא אם כן יאמין שיש סיכוי טוב לנצח. פה נמליץ לא לדחות את דבר הגשת התביעה, למרות שחוק ההתיישנות (שבעבר ניסו לשנות באמצעות חקיקה וזה לא צלח) מאפשר לפעול עד כ7 שנים מהיום שבו נגרם הנזק. מדוע? כדי להשיג ביתר קלות את העדים וכמובן שגם כדי להשיג את הפיצוי המשמעותי בהקדם האפשרי.

תנאי שטח מקשים

יש להבין שטיפול רפואי עשוי להיות קשה למעקב, במיוחד אם לא נמצאים לצד חיק המשפחה, או לצד חברים קרובים. כאשר מקבלים מענה ראשוני בחיק הטבע, הכול מעט יותר מורכב. לא תמיד נמצא הציוד הרפואי הרצוי, לא תמיד המענה מידי, לא תמיד יש זמן להתמהמה עם עיגון האיבר הרצוי, לא תמיד ניתן להסתייע באמבולנס ובאופן כללי תנאי השטח אינם מסייעים. מכאן שהכול ביחד עשוי לתת תחושה שניתן לכופף את החוקים. למשל להזיז כאשר אסור להזיז, לוותר על חבישה כאשר היא נחוצה וכדומה. מכאן שאם יש משפחה ניתן לסמוך עליה שתעמוד על המשמר, אך אם מדובר בטיול במסגרת תנועת הנוער, או בטיול שעורכים לבד, הרי שאז צצים הרבה יותר סימני שאלה ומתעורר חוסר וודאות.

לא נשארים עם שאלות – פונים לקבל סיוע!

מה אם כן עושים כאשר חושדים שבעקבות המענה הרפואי שניתן בשטח המצב החריף באופן משמעותי? האם ניתן לתבוע את החובש שליווה את הטיול, או את הצוות הרפואי שהתעכב להגיע למקום? ובכן כאשר עולות שאלות מעין אלו רצוי להבין שייתכן שיש עילה להגשת תביעה. מכאן שחשוב לאסוף עדויות רפואיות ופרטי התקשרות של עדים, וכמובן ליצור בהקדם הניתן קשר עם עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית.